Warning: Use of undefined constant VLOG - assumed 'VLOG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /projects/gagelhoev_ca/public_html/index_parts/part.16.agenda.php on line 9
Coaching - De Gagelhoeve

Aanbod voor volwassenen:

Coaching (particulieren en organisaties)

Begeleiding (WMO en WLZ)

Op De Gagelhoeve worden naast het aanbod voor jeugdigen ook regelmatig individuele trajecten aangegaan door volwassenen. Dit kunnen ouders zijn van de jeugdigen, maar ook anderen die door coaching om willen leren gaan met hun vraagstukken. Ook hier worden regelmatig de paarden ingezet. 

Daarnaast bieden we vanuit de Gagelhoeve ook ambulante begeleiding aan, juist in de thuissituatie. Dit zijn vaak WMO gefinancierde trajecten, en we zijn hiervoor gecontracteerd in vrijwel alle gemeentes in Brabant, Zuid-Gelderland en Noord-Limburg.

Voor de doelgroep vrouwen (30+) hebben we een aanbod voor dagbesteding op de boerderij. Voor meer informatie: zie onderaan deze pagina.

Vormen van coaching en begeleiding:

 

Individuele coaching

We bieden drie vormen van coaching aan: persoonlijke en werkgerelateerde trajecten en groepsgewijze themacoaching

 

Persoonlijke coaching

Thema's die regelmatig ter sprake komen in persoonlijke coaching zijn: autonomie, leiderschap, perfectionisme, relaties, onderbouwen van keuzes, zelfvertrouwen, samenwerking en ambities. 

Coaching in werk

We zijn jouw inhoudelijke sparringpartner als je werkzaam bent in onderwijs, de zorg, in de agrarische sector, in de techniek. Of je nu leidinggevende bent in je organisatie of als je keuzes wilt maken in je loopbaan, wij bewegen met de paarden met je mee in jouw thema's. 

Het individuele coachingstraject....

Een coachingsessie duurt gemiddeld 75 minuten. Na het kennismakingsgesprek  gaan we werken aan de hand van korte opdrachten in de binnen- of buitenbak met een paard. In het werken met het paard staat het ervaren van de situatie centraal. We kijken, na een opdracht, steeds even kort terug wat je ervaring is geweest en wat de betekenis hiervan voor jou is. Daarna volgt weer een passende opdracht. Je kunt een eenmalige sessie reserveren.

Vaak is een traject meer op zijn plaats. Een coachingstraject bestaat uit een kennismakingsgesprek en meerdere sessies met het paard. Na de sessie hebben we eenmalig contact via de mail; je vult dan een vragenlijst waardoor je kunt terugkijken op de sessie met het paard. Er kunnen meerdere sessies ingepland worden. In een traject wordt gebruik gemaakt van de Coachingsmonitor, een digitaal instrument van het NOBCO om het coachingstraject kwalitatief te kunnen monitoren www.coachingmonitor.nl. De coaching wordt deskundig verzorgd door Anita Blonk, voor een overzicht van de beroepskwalificaties, kijk bij de pagina Anita Blonk. Anita werkt in deze trajecten vaak samen met Linda Kersten. Zij is een EAGALA gecertificeerd Equine Specialist en coach. 

Waarom coaching met paarden?

coaching Als je de behoefte hebt om jezelf beter te leren kennen,  jezelf te ontwikkelen, of als je een belangrijke beslissing wilt nemen, kunnen we je ondersteunen door ervaringen op te doen met een paard.  De ervaringen met het paard zijn betekenisvol in relatie tot je dagelijks leven, werk of meer persoonlijk.  Coachen met paarden is niet zweverig. Het contact aangaan met een paard, laat zien wie men is. Een paard reageert puur, vanuit het zijn in de situatie met jou, niet meer maar zeker ook niet minder. Je zult hier zelf betekenis aan kunnen geven, mede vanuit de gesprekken die we tussendoor met elkaar hebben tijdens een sessie.

Activiteiten met paarden,  leveren een belangrijke extra bijdrage in coaching. Het coachen met paarden is niets voor niets snel groeiend en steeds gewoner als methodiek. Het werkt veel sneller als alleen praten. Een sessie met een paard geeft duidelijk weer wat er speelt in jouw leven. Daarna zet je stappen met het paard ("veilig experimenteren") die je vervolgens weer in je gewone leven kunt inzetten. 

De kosten

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en duurt maximaal een half uur ( telefonisch). We spreken dan af wat wenselijk is: eenmalig of een traject. Een sessie van 75 minuten kost 125 euro (incl. BTW).  Het kan ook zijn dat je, na enkele weken of maanden, weer terug wilt komen, je bent altijd welkom, in het tijdspad dat voor jou goed voelt.

Ook kunnen we een traject inplannen. Persoonlijke coaching beslaat gemiddeld  5 sessies. Een werkgerelateerd traject (van probleem naar kracht) beslaat 8 sessies. De sessies kunnen wekelijks plaatsvinden, maar ook eens in de maand, afhankelijk van je behoefte.

De kosten voor coaching kunnen een punt voor je zijn, dat is een realiteit. En toch...Allereerst kun je het zien als een investering in jezelf. Je kunt zorg dragen voor je lichamelijk welbevinden (een abonnement op de sportschool...), maar investeer jij ook in je geestelijk welbevinden: een goed boek, een cursus of deze coaching?

Je kunt de kosten ook zakelijk, als werknemer, benaderen. Wellicht zijn er mogelijkheden dat de werkgever bij wil dragen (in het kader van verzuimpreventie) of kun je de coaching in het kader van een re-integratie traject declareren.

Thema Coaching

Op de laatste vrijdag van de maand wordt er een thema avond georganiseerd voor volwassenen met de paarden. Doel is te komen tot een stukje persoonlijk inzicht, in een groep waarbij weinig gesproken wordt, en ieder voor zich, vooral kan ervaren, wat werkt. Je bent vrij om te delen wat je wilt, maar niets hoeft. De thema's zijn algemeen benoemd zodat jouw specifieke vraag erin past.  De groep zal uit minimaal 6 en maximaal 10 personen bestaan en wordt begeleid door Anita Blonk en Linda Kersten. 

Tijd: 19.30-22.00 uur

Programma: introductie op thema, met een drankje, koffie, thee.

Minimaal twee verschillende activiteiten met de paarden in de wei of in de paardenbak.

Nazit met een drankje.

Kosten: 30 euro per persoon, contant op de avond zelf of via een betaalverzoek

Seizoen 2023

31 maart: Balans krijgen en houden

28 april: Papa/ mama zijn en jezelf blijven

26 mei: Mogelijkheden zien en aangaan

29 juni Donderdag!!: Grenzen willen en kunnen stellen

29 september: Relaties aangaan, onderhouden en afscheid van nemen

27 oktober: Omgaan met verlies

 

Begeleiding WMO 

Sinds 2020 zijn wij gecontracteerd voor WMO ambulante begeleiding (aangesloten bij SZZ). Dit is ontstaan vanuit behandeltrajecten met jong-volwassenen (18-, 18+, waaronder LVB), die zelfstandig gingen wonen en hierin nog veel te leren hebben. Inmiddels bieden wij dit voor volwassenen van alle leeftijden aan. Linda Kersten verzorgt de praktische ambulante begeleiding, Anita Blonk en Amber van Zandbeek ondersteunen de verdere persoonsontwikkeling. 

Ook verzorgen we dagbesteding op 2- 3 ochtenden per week: woensdag-, donderdag- en vrijdagmorgen. Tussen 9 en 12 verzorgen we de paarden op De Gagelhoeve, doen klusjes op stal en gaan lekker naar buiten, op het land en in de groente- en kruidentuin. We merken dat dit een fijn aanbod is voor 30+ vrouwen die ervan genieten vinden om lekker buiten bezig te zijn en het dan ook prima vinden om tussendoor een kopje thee en koffie te drinken. Het groepje blijft klein (maximaal 4 vrouwen), met een begeleidster en vrijwilligster. Financiering kan plaatsvinden vanuit WMO en WLZ-PGB.

Neem gerust contact op met Anita Blonk. Vul het contactformulier in of bel. 

     

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

Van tevoren had ik wel verwacht dat ik verrast zou worden, maar als het leermoment zich dan voordoet , ben ik toch overrompeld door de kracht en verstrekkendheid van deze verrasssing. Voor mij was het letterlijk en figuurlijk een kadootje dat ik mocht uitpakken.

Ik vond het een bijzondere ervaring en ontmoeting met het paard. De plek vond ik heel mooi, ook het "huisje/praktijk" was erg sfeervol.

Heerlijk zoals eenvoud iets kan brengen, geen moeilijke vragen en niet veel actie, maar wel veel materiaal om mee aan de slag te gaan..

Ik vind De Gagelhoeve een fijne veilige plek en ik ben erg tevreden over de aanpak van de coach.

Wat me vooral is bevallen is het doen ipv praten. De terugkoppeling van de coach was to the point. En het gevoel dat zowel paard als coach er echt voor me zijn.

 

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter