Coaching

Waarom coaching met paarden?

coachingAls je de behoefte hebt om jezelf beter te leren kennen,  jezelf te ontwikkelen, of als je een belangrijke beslissing wilt nemen, kan ik je ondersteunen door ervaringen op te doen met een paard.  De ervaringen met het paard zijn betekenisvol in relatie tot je dagelijks leven, werk of meer persoonlijk.  Coachen met paarden is niet zweverig. Het contact aangaan met een paard, laat zien wie men is. Een paard reageert puur, vanuit het zijn in de situatie met jou, niet meer maar zeker ook niet minder. Je zult hier zelf betekenis aan kunnen geven, mede vanuit de gesprekken die we tussendoor met elkaar hebben tijdens een sessie.

Activiteiten met paarden,  leveren een belangrijke extra bijdrage in coaching. Het coachen met paarden is niets voor niets snel groeiend en steeds gewoner als methodiek. Het werkt veel sneller als alleen praten. Een sessie met een paard geeft duidelijk weer wat er speelt in jouw leven. Daarna zet je stappen met het paard ("veilig experimenteren") die je vervolgens weer in je gewone leven kunt inzetten. 

Persoonlijke coaching

Thema's die regelmatig ter sprake komen in persoonlijke coaching zijn: autonomie, leiderschap, perfectionisme, onderbouwen van keuzes, zelfvertrouwen, samenwerking en ambities. 

Coaching in werk

Ik ben jouw sparringpartner als je werkzaam bent in het onderwijs of in de zorg, leiding geeft in het bedrijfsleven of als je keuzes wilt maken in je loopbaan. 

Het coachingstraject....

Een coachingsessie duurt gemiddeld 75 minuten. Na het kennismakingsgesprek  gaan we werken aan de hand van korte opdrachten in de binnen- of buitenbak met een paard. In het werken met het paard staat het ervaren van de situatie centraal. We kijken, na een opdracht, steeds even kort terug wat je ervaring is geweest en wat de betekenis hiervan voor jou is. Daarna volgt weer een passende opdracht. Een coachingstraject bestaat uit een kennismakingsgesprek en een sessie met het paard. Na de sessie hebben we eenmalig contact via de mail; je vult dan een vragenlijst waardoor je kunt terugkijken op de sessie met het paard. Er kunnen meerdere sessies ingepland worden. In een traject wordt gebruik gemaakt van de Coachingsmonitor, een digitaal instrument van het NOBCO om het coachingstraject kwalitatief te kunnen monitoren www.coachingmonitor.nl. De coaching wordt deskundig verzorgd door Anita Blonk, voor een overzicht van de beroepskwalificaties, kijk bij de pagina Anita Blonk

De kosten

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en duurt maximaal een half uur (kan ook telefonisch). We spreken dan af wat wenselijk is: eenmalig of een traject. Een sessie van 75 minuten kost 100 euro (incl. BTW).  Het kan ook zijn dat je, na enkele weken of maanden, weer terug wilt komen, je bent altijd welkom, in het tijdspad dat voor jou goed voelt.

Ook kunnen we een traject inplannen. Persoonlijke coaching beslaat gemiddeld  5 sessies. Een werkgerelateerd traject (van probleem naar kracht) beslaat 8 sessies. 

De kosten voor coaching kunnen een punt voor je zijn, dat is een realiteit. Ik wil je het volgende meegeven: Allereerst kun je het zien als een investering in jezelf. Je kunt zorg dragen voor je lichamelijk welbevinden (een abonnement op de sportschool...), maar investeer jij ook in je geestelijk welbevinden (een goed boek, een cursus of deze coaching)?

Je kunt de kosten ook zakelijk benaderen. Wellicht zijn er mogelijkheden dat een werkgever bij wil dragen (in het kader van verzuimpreventie), kun je de coaching in het kader van een re-integratie traject declareren of als studiekosten opvoeren bij de belastingdienst als dit traject als doel heeft om bij te dragen aan je carrière. Het NOBCO heeft voor haar leden met de Belastingdienst een modeloverenkomst afgesloten: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/modelov_coaching_dv10621z1ed.pdf

Voor meer informatie: http://loopbaantips.com/2014/04/05/coaching-kosten-aftrekbaar-en-vergoed/

 

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

Van tevoren had ik wel verwacht dat ik verrast zou worden, maar als het leermoment zich dan voordoet , ben ik toch overrompeld door de kracht en verstrekkendheid van deze verrasssing. Voor mij was het letterlijk en figuurlijk een kadootje dat ik mocht uitpakken.

Ik vond het een bijzondere ervaring en ontmoeting met het paard. De plek vond ik heel mooi, ook het "huisje/praktijk" was erg sfeervol.

Heerlijk zoals eenvoud iets kan brengen, geen moeilijke vragen en niet veel actie, maar wel veel materiaal om mee aan de slag te gaan..

Ik vind De Gagelhoeve een fijne veilige plek en ik ben erg tevreden over de aanpak van de coach.

Wat me vooral is bevallen is het doen ipv praten. De terugkoppeling van de coach was to the point. En het gevoel dat zowel paard als coach er echt voor me zijn.

 

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter