Effectvolle interactie ervaren aan paarden

Waarom paarden zo goed kunnen bijdragen aan een teamproces....

In de workshops voor teams is de omgang met het Friese paard de (werk)vloer. Een team is een groep van mensen die met elkaar iets nastreven: collega's op het werk, een vriendenclub, een familie. Het gedrag zien veranderen van het paard is, als het goed is, het resultaat van een effectvolle interactie, niet alleen tussen mens en paard, maar ook door de effectvolle interactie tussen de groepsleden. We beogen met elkaar een mooi resultaat, maar ook de weg er naar toe, moet goed voelen met elkaar. 
We worden ons weer even goed bewust van een aantal basisvaardigheden zoals samenwerken en luisteren, maar ook het wezenlijke van timing. Het gedrag van het paard zal de aanzet zijn tot nadenken met elkaar en kunnen veranderen.   

Workshop paardencoaching

In de workshop  gaan we de kudde observeren, de paarden leren kennen, en vervolgens gaan we aan de hand van opdrachten, passend bij thema's van het team, aan de slag met elkaar. We werken hierbij aan de hand van activiteiten met elkaar en met de paarden. We blijven met beide benen op de grond (we gaan niet rijden).
Een groep bestaat uit 6-12 mensen. Als de groep groter is, kan er gedacht worden aan meerdere groepen die ieder afzonderlijk met  paard(en) en coach werken. Anita Blonk, de coach, werkt regelmatig met collega-paardencoaches samen,  bij het ontvangen van grotere groepen. In een telefonische voorbespreking kunnen mogelijke thema's die leven in de organisatie besproken worden, naast wensen ten aanzien van het programma en de verzorging op De Gagelhoeve.

Mogelijkheden op de Gagelhoeve en de directe omgeving

De workshop met de paarden omvat een dagdeel en kan uitgebreid worden tot een programma voor de hele dag op de Gagelhoeve, in de vorm van een teambijeenkomst. 
Je kunt met je team op de Gagelhoeve bijvoorbeeld:

  • ontspannen vergaderen (incl. gebruik van beamer, pc, flap over e.d.)
  • andere workshops volgen zoals bijv. graffiti verven, djembé bespelen.
  • combineren met een wandeling, fietstocht (tandems) of solextocht. We hebben een prachtige omgeving.  
  • na afloop lekker gaan eten in restaurants in de buurt of naar een kookstudio om zelf een lekker potje te koken.
  • de paardencoaching combineren met een verblijf op de Wellness-boot in Mill
  • kijk eens verder op http://www.ontdekmill.nl/links/  http://www.plattelandvancuijk.nl/ 

Ook kan er een teamtraject met meerdere momenten worden afgesproken, passend bij jullie vragen. 

De coach

dr. Anita Blonk is een gecertificeerd Equine Assisted Coach, aangesloten bij het KREAC (www.kreac.nl) en de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches  (NOBCO, www.nobco.nl ). Zij onderschrijft de ethische code en de gedragsregels behorend bij de beroepsgroep. Zie verder: Anita Blonk

Kosten

Een prijsindicatie: de workshops met de paarden inclusief koffie/thee  en iets lekkers erbij komen op 500 euro per dagdeel voor 10 personen. Een lunch kan verzorgd worden vanaf 10 euro per persoon, een buffet (bijvoorbeeld met Hollandse stamppotten of Chinese rijsttafel) voor 20 euro per persoon. Het huren van de accomodatie voor een teamvergadering, in combinatie met een dagdeel paardencoaching, is in overleg. Deze prijzen zijn exclusief BTW. 

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

Team bestuurskantoor onderwijs:

We hebben met ons team een inspirerende ochtend gehad op de Gagelhoeve. We hebben door de opdrachten met de paarden beter zicht gekregen op onze interactiepatronen en de wijze waarop we met 'problemen' omgaan. Erg verrijkend om samen te werken in de mooie rustige omgeving. Aan het einde van de ochtend hebben we samen met de coaches afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Een team van wijkverpleegkundigen:

Het samenspel van de omgeving, paarden en coach maken, dat wij op een prettige manier aan onze samenwerking in het team verder kunnen werken.

Operatiekamer-team: Het is waardevol om te ervaren hoe respectvol en oordeelloos het paard teruggeeft wat er is. Dat maakt het coachen met paarden puur en gaf ons ook de ruimte om puur te zijn.

Een vriendenclub: Vaak gaan de dingen die je doet automatisch. het zit in je systeem en je bent gewend het zo te doen of om zo met iemand om te gaan. Het paard spiegelt je meteen, laat zien wat je handeling teweeg brengt. Hierdoor werd het voor ons inzichtelijker.

Vanaf het moment dat ik binnen kwam voelde ik me welkom, alles was goed verzorgd en wat een mooie locatie.

Een groep van leidinggevenden van  een agrarisch bedrijf:

Het was verhelderend en soms confronterend voor ons team. De team workshop heeft ons een eyopener gegeven, hoe we ons bedrijf aantrekkelijker moeten maken voor klanten.

En dat de interne communicatie zeer belangrijk is.

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter