Warning: Use of undefined constant VLOG - assumed 'VLOG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /projects/gagelhoev_ca/public_html/index_parts/part.16.agenda.php on line 9
News page - De Gagelhoeve

Nieuws

Op 21 juni heeft Anita  op de natuurcoachingsdag van de vaksectie van het NOBCO twee workshops verzorgd voor collega-coaches over de basiprincipes bij coaching met paarden: ojectief observeren, je bewust zijn van je eigen agenda als coach, en de betekenisverlening van dat wat het paard laat zien, bij de coachee laten. 

Twee thema's kwamen op een verrassende manier aan bod: het oude loslaten en het nieuwe toelaten in je leven en je grenzen beleven. Het smaakte naar meer! 

 

En dan wordt je zomaar gebeld door het Jeugdjournaal, of ze langs kunnen komen om een reportage te maken over therapie met paarden. Zo gezegd zo gedaan, en op donderdag 8 maart in het avondjournaal om 19 uur was het resultaat te zien met prachtige uitspraken van een jeugdige client. Kijk maar: https://youtu.be/s1WY7fY1HdM

 

jeugdjournaal

Je bent nooit te oud om te leren...

Anita heeft in 2017 twee therapie-opleidingen gevolgd: De eerste is EMDR. Dit is een effectieve methodiek om trauma's te verzachten  (de herinneringen blijven maar worden minder emotioneel geladen). De tweede opleiding is ACT: dit is een methodiek om anders om te gaan met je gedachten die met je op de loop gaan: bijvoorbeeld piekeren of angstig worden. Je leert accepteren dat je deze gedachten kan hebben, maar dat ze niet meer zo'n rol in je leven spelen. Beide methodieken zijn zowel bij jeugdigen als volwassenen toe te passen, ook in het contact met de paarden. 

Voor meer info: EMDR: https://youtu.be/N9zLRIWHaT4

ACT: https://youtu.be/OqqsK_7Pm38

Naschools aanbod

Op maandag en vrijdagmiddag tussen half 3 en half 7 verzorgen we een naschools aanbod op De Gagelhoeve.  Voor kinderen en jongeren (7-14 jaar) die graag buiten van alles willen doen, de paarden willen verzorgen, van koken en samen eten houden. We gaan met elkaar ontdekken wat er nog meer allemaal leuk is om na school te doen met anderen. Maar ook lekker rustig aan, even bijkomen van de dag op school. Kleine groep met deskundige begeleiding met aandacht voor het omgaan met anderen en en je eigen hobby's ontwikkelen.  Voor meer info: neem contac op met Anita: 0620538996, ablonk@gmail.com

 

 

De Gagelhoeve is in augustus gesloten, dus ook geen open inloop op zaterdagmiddag. De open inloop wordt weer hervat op 10 september. Er wordt wel gereageerd op mail, dus vul gerust (alvast) een contactformulier in. Fijne zomer!

 

De Gagelhoeve is in 2017 aangesloten bij de Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid-Nederland. Ook staat Anita Blonk ingeschreven in het SKJ-register als postmaster pedagoog. Dit betekent dat er mogelijkheden zijn om in het kader van de Jeugdwet, WLZ en de WMO, de hulpverlening op De Gagelhoeve gefinancierd te krijgen. Een spannende stap! Voor meer info: 

http://www.zorgboerenzuid.nl/vind-uw-zobo/zorgboerderijen-regio-noordoost-brabant/de-gagelhoeve 

 

Coachen, therapie en training met paarden. Wat is dat dan? Vrije inloop elke zaterdagmiddag tussen 3 en half 5.  Voor wie graag eens wil komen kijken en kennismaken met de paarden en de werkwijze op de Gagelhoeve, u bent vrijwel elke week welkom op zaterdagmiddag op de Gagelweg 10 in Mill. Laat even van te voren weten dat u komt, zodat we elkaar ook zeker even kunnen treffen! 

 

Ik heb veel tijd gestoken in studies dit jaar. Het resultaat: ik heb mijn herregistratie voor Orthopedagoog-Generalist voor 5 jaar gekregen, en ik mag weer als supervisor voor gedragswetenschappers de komende 5 jaar aan de slag. Ik heb mijn level 2 behaald voor Equine Assisted Coaching bij opleidingscentrum Keulseweg en heb de Internationale Advanced Training gevolgd van Eagala voor het geven van therapie. Dus: Ik ben weer helemaal up-to date, heb de verdieping gevonden en nu weer lekker verder met de praktijk!

 

Voel je (weer) zo sterk als een paard!

 

Logement De Valkhoeve  en Coachingspraktijk De Gagelhoeve in Mill bieden met elkaar de mogelijkheid aan om in een paar dagen tot  rust én in beweging te komen, in hoofd en lijf!

In Logement De Valkhoeve kan men in luxe overnachten in de natuur. Een goed ontbijt, tips om de omgeving te verkennen en fietsen geven al volop mogelijkheden. De Gagelhoeve, een kilometer verderop, is een plek om even bij je of jullie zelf stil te kunnen staan door het contact met de Friese paarden en een coach.

Voor meer informatie: ga naar http://www.gagelhoeve.nl/arrangementen en http://www.devalkhoevemill.nl/ 

Wie wil er op 7 november meehelpen om De Gagelhoeve qua natuur nog mooier te maken? 7 november is dit jaar de landelijke natuurwerkdag. In Brabant zijn er op zo'n 28 plekken mogelijkheden om lekker met een groep mensen de handen uit de mouwen te steken. Op De Gagelhoeve willen we gaan snoeien en we willen wat stukken land opnieuw aanplanten. Een groep van maximaal 23 mensen (inclusief kinderen) kunnen aan het werk. Wij zorgen uiteraard voor de hapjes en drankjes, met een lekkere lunch. Voor meer informatie en aanmelden: ga naar

https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/de-gagelhoeve  of mail- bel Anita

Op 23 en 24 september was de Bedrijvig2015 Beurs in Beers bij het Inspyrium. Het was een goede gelegenheid om met bedrijven en de gemeentes te spreken over wat er zoal gebeurt met de paarden op De Gagelhoeve.  De Artist Impression, gemaakt door fotograaf Berry Vloet uit Cuijk, leverde veel gespreksstof op.....

 

Mailhandtekening Bedrijvig Beurs

 

http://bedrijvigbeurs.nl/ 

De Gagelhoeve kan vanaf heden zogenaamde gecontracteerde zorg aanbieden aan kinderen/ jeugdigen en hun ouders/ verzorgers wonend in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Dit betekent dat als een kind/ gezin vraagstukken heeft, op De Gagelhoeve een vorm van hulpverlening kan worden geboden, passend bij de ondersteuningsbehoefte van  kinderen en ouders. De verwijzing naar De Gagelhoeve verloopt via huisarts of een wijkteam. De ondersteuning wordt vergoed door de gemeente.

We zijn ook bezig met de aanbesteding in N-O Brabant (19 gemeentes van Den Bosch tot Boxmeer). Hopelijk kunnen we de ondersteuning vanaf 2016 ook in deze  regio voor kinderen en gezinnen gaan aanbieden. In 2015 zullen ouders het nog zelf moeten betalen... 

Wil je iemand iets blijvends geven voor zichzelf? Een workshop met paarden of een sessie paardencoaching kan dan een mooi idee zijn. Voor een kadobon,  Neem contact op we maken er een mooi cadeau van!  

We hebben al de volgende feestvierders mogen verwelkomen: 50-jarigen,  bedrijfsjubilarissen (individueel en/of  met partner en hun volwassen kinderen), mensen die hun vriendschapsband willen vieren en versterken.

Ook wordt een kadobon geschonken aan iemand die je graag op deze manier een stukje ondersteuning wilt bieden in een moeilijke periode (bijv. n.a.v. echtscheiding, een moeilijk besluit of veel verdriet).  

 

 

Investeren in de mensen waar je veel mee te maken hebt, dag in, dag uit, is echt de moeite waard. Het team kan een nog mooier team worden als je met elkaar eens een workshop met paarden volgt. Dit kan in de vorm van een teamuitje. Meestal hebben we een fijne dag buiten met de paarden, maar we hebben ook een goede binnenlocatie, zodat de activiteiten altijd door kunnen gaan.Op De Gagelhoeve organiseren we workshops of een hele dag met het team (het aangename met het serieuze).  Kijk eens bij de pagina teamcoaching voor ideetjes!

 

De kudde Friese paarden is uitgebreid met de pony Roosje, voor kinderen die nog net niet groot genoeg zijn voor onze Friesen. Roos vindt het geweldig om te werken/ spelen met de kinderen. Interesse in de kindercoaching, neem  contact op met Anita, bel of mail

Op vrijdag 6 december 2013 is  dr. Marie-José Enders-Slegers als eerste hoogleraar Anthrozoölogie (relatie mens-dier) in Europa geïnstalleerd. Voorafgaand aan haar oratie: " (Over)leven met dieren" heeft er een internationaal symposium plaatsgevonden in Heerlen.

Anita heeft in haar lezing op dit symposium het betekenisvolle van het werken met paarden in haar klinische praktijk beschreven. Zij heeft hierbij onderzoeksvragen geformuleerd vanuit de dagelijkse praktijk voor de wetenschap. Hopelijk pakt de wetenschap de komende jaren de vragen op!

Deze week heb ik via de media  meer info verspreid over het programma voor jongeren dat ik verzorg met de paarden: Powertools for living. Een  mooi interview met De Gelderlander was het resultaat!

27 juni waren een aantal Vriendelijke Gezichten van Mill te gast op De Gagelhoeve. Zij startten de middag met een coachsessie met een Fries paard om met elkaar te bekijken wat er nodig is om interesse te kweken voor het Millse natuur/ en cultuurschoon. Dat dit niet meteen lukte met elkaar, was geen punt. Naarmate de activiteiten werden aangekleed, werd het paard (de toekomstige recreant?) steeds nieuwsgieriger...

Na de coaching zijn de Vriendelijke Gezichten op de tandem gestapt en hebben een avontuurlijke middag gehad in de Raamvallei. Moe, maar voldaan hebben ze de middag afgesloten op de Gagelhoeve. 

 

  

De pilot Powertools for Living is positief beoordeeld door de jongeren en dus starten we in het najaar definitief met een trainingsaanbod voor jongeren zie. In de pilot dit voorjaar hebben de jongeren in 6 sessies met elkaar en de paarden een aantal zaken verkend waar iedereen in het leven mee te maken krijgt. De laatste sessie was een mooie samenvatting waar het om gaat, plezier hebben met elkaar en toch aan de slag gaan met zaken die soms best wel moeilijk zijn, maar dit wel met elkaar willen bespreken!  Er waren vele mensen bij de laatste sessie aanwezig, uiteraard de jongeren, maar ook ouders, studenten van de HAN, mentor, een hulpverlener, de paarden en onze honden, en niet te vergeten de zon...het was een dolle boel, net het echte leven!

Enkele reacties van jongeren uit de evaluatie: " Ik vond het taartspel erg leuk, je moest echt als een team samenwerken, en dat lukte ook wel goed. ... Toen Grytsje (de Friese merrie) na lang de aandacht vragen, toch naar ons toe kwam...dat was het mooiste moment". De mentor geeft aan, n.a.v een evaluatiegesprek met de jongeren: Door de samenwerking naar de paarden toe, is er een beter contact ontstaan tussen de jongeren. Ze hebben elkaar beter leren kennen, het is makkelijker om met elkaar te communiceren, bijeenkomsten waren leerzaam. De jongeren zoeken het rendement in de samenwerking en het gezamenlijk plezier hebben, niet direct in de diepere betekenis (de Powertools zelf). 

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve