Warning: Use of undefined constant VLOG - assumed 'VLOG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /projects/gagelhoev_ca/public_html/index_parts/part.16.agenda.php on line 9
Training Jongeren - De Gagelhoeve

Jeugdigen: mogelijkheden in groepen

Op De Gagelhoeve werken we vooral individueel met mensen, uiteraard in samenwerking met hun gezinnen, school en werkkring. Toch merken we soms ook dat er behoefte is om een vorm van groepsbegeleiding te hebben op De Gagelhoeve. Deze groepen starten als er voldoende animo voor is. Een groep bestaat minstens uit 4 jeugdigen. De groepen zijn per leeftijd ingedeeld.

We hebben in de loop van de jaren verschillende groepen kunnen organiseren:

De jongensclub 6-9 jaar voor jongens die het lastig vinden om vriendjes te krijgen en te houden

Een jongerentraining: 13-16 jaar Powertools for living, voor jongeren die het moeilijk vinden om hun leven te organiseren

Ook willen we van start gaan met een club voor meiden van 9-12 jaar; omgaan met 'meidenvenijn' en social media.

Mocht er interesse zijn, vul dan het contactformulier in. Anita Blonk neemt dan contact met jullie op om jullie vraag te bespreken. Onder de foto staat meer informatie over de verschillende clubs voor kinderen en jongeren. 

Jongensclub

Wanneer: Op woensdagmiddagen van 14-16 uur.

Voor wie: jongens van 6-9 jaar die het leuk vinden om met een klein groepje (4-6 jongens) buiten met de pony’s en in de natuur bezig te zijn.

Met als doel: Ongedwongen met elkaar werken aan thema’s zoals zelfvertrouwen krijgen, vrienden maken en houden, samenwerken aan een opdracht, en positief omgaan met elkaar. 

Activiteiten: pony’s verzorgen, spelactiviteiten met en zonder de pony’s,  lekker de natuur in (klimmen, rennen, naar het water). 

totaal 10 keer, 1 keer in de twee weken

Kosten: Cliënten van Gagelhoeve, inbegrepen in regulier aanbod. Particulier: 10 euro per keer, 90 euro voor 10 keer.

Jongerentraining Powertools:

Weten wat je goed kunt inzetten in je leven

De woorden Powertools for Living zeggen eigenlijk al waar in het dit programma om gaat. Er wordt gewerkt aan gedrag van jongeren aan de hand van een aantal handvaten, de Powertools, die je nodig hebt om stevig in je schoenen te staan voor het leven: respect krijgen en geven, verantwoordelijkheid hebben en krijgen, je relationele vaardigheden verder ontwikkelen, omgaan met grenzen van jezelf en anderen, weten waar je trots op bent, wat dierbaar voor je is en hier zuinig mee om kunnen gaan,  het maken van keuzes en het overzien van de mogelijke consequenties van die keuzes. Powertools for living is een trainingsaanbod voor die jongeren (vanaf 12 jaar) voor wie bijvoorbeeld naar school gaan/ de omgang met anderen/ een doel voor ogen hebben, niet vanzelfsprekend is. In het algemeen is het doel van Power Tools for Living om sterker in het maatschappelijk leven te komen staan. Power Tools for Living is door Anita Blonk ontwikkeld op basis van een programma met goede resulten uit de Verenigde Staten (Magnelle & Magnelli). 

Het werken met de paarden maakt het zo effectief omdat paarden op een natuurlijke manier laten voelen aan jongeren waar het om draait in het leven. Een paard van 600 kg kun je niet negeren, daar doe je iets mee. Wat je dan leert, kun je dan ook toepassen in je gewone leven. 

De training

In een zestal bijeenkomsten van 2-2.5 uur worden thema´s in de groep behandeld. Hierbij staan de activiteiten met de paarden centraal: het opdoen van leuke, spannende, succesvolle ervaringen en deze ervaringen nabespreken met mensen van de eigen leeftijd. Paarden blijken jongeren heel makkelijk mee te kunnen nemen in een betekenisvol leerproces, wat ook nog gewoon gezellig is. Het wordt niet zwaar ondanks dat we met stevige onderwerpen aan de slag gaan. 

Ouders kunnen observeren en soms ook meedoen, dit in samenspraak met de jongeren. Het lijkt zinvol dat ouders ook zelf ervaren wat de thema´s inhouden. Als er behoefte is, kan er ook een sessie voor ouders worden georganiseerd.  Bij deelname wordt bekeken of de jongere en de groep bij elkaar passen zodat het leuk en betekenisvol wordt. 

Het programma

Het trainingsaanbod bestaat uit:

  1. een individuele kennismaking met jongere en ouders/verzorgers: 45 minuten
  2. 6 sessies met paarden voor de jongeren: de Powertools: 6 keer 2 uur inclusief pauze
  3. Een oudersessie: 1.5 uur
  4. Een individuele afsluiting met jongere en ouders/verzorgers: 45 minuten

 

Organisatie

Plaats: De Gagelhoeve in Mill 
Start: open inschrijving, start april en september, op donderdagavond van 18.00 tot 20.30 uur.
Kosten voor het trainingsaanbod: 350 euro per jongere. 

Aanmelding kan individueel plaatsvinden. Een organisatie, bijvoorbeeld een samenwerkingsverband in het onderwijs of een jeugdzorginstelling kan ook aanmelden voor een groep jongeren (minimaal 6 jongeren met hun begeleiders/ ouders); data en tijd worden in overleg afgesproken.  

De begeleiders zijn universitair opgeleide orthopedagogen.  

 

Meidenclub

Wanneer: Op woensdagmiddagen van 14-16 uur.

Voor wie: meisjes van 9-12 jaar  jaar die het leuk vinden om met een klein groepje (4-6 meiden) buiten met de paarden en in de natuur bezig te zijn.

Met als doel: Ongedwongen met elkaar werken aan thema’s zoals zelfvertrouwen krijgen, positief omgaan met elkaar, opkomen voor jezelf.

Activiteiten: pony’s en paarden verzorgen, spelactiviteiten met en zonder de pony’s,  lekker de natuur in. 

totaal 10 keer, 1 keer in de twee weken.

Kosten: Cliënten van Gagelhoeve, inbegrepen in regulier aanbod. Particulier: 10 euro per keer, 90 euro voor 10 keer.

 

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

Geen nieuws items.

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter