Warning: Use of undefined constant VLOG - assumed 'VLOG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /projects/gagelhoev_ca/public_html/index_parts/part.16.agenda.php on line 9
/> Supervisie - De Gagelhoeve Supervisie - De Gagelhoeve

Aanbod voor gedragswetenschappers: samenwerken en supervisie

 

Collegiale consultatie en samenwerken 

Anita Blonk, praktijkhouder van De Gagelhoeve, werkt graag samen met psychologen en orthopedagogen die reeds een hulpverleningstraject zijn aangegaan met clienten ( jeugdigen en volwassenen) en merken dat zij tot onvoldoende voortgang komen. Anita kan hierover geconsulteerd worden. De tijdelijke inzet van paarden kan dan ook zinvol zijn: als bijvoorbeeld woorden tekort schieten, als men onvoldoende komt tot de gevoelsbelevingen, als er regelmatig weerstand wordt ervaren in de client-therapeut relatie. Dat betekent dat client met de eigen hulpverlener samen naar de paarden kunnen komen, en wij ons opstellen als paardenspecialist.  We zetten activiteiten met het paard uit, en observaties vanuit het paard verwoorden we naar de client en naar de hulpverlener. De hulpverlener kan dan verder weer in gesprek  met de client. Ik ben aangesloten bij een groep van samenwerkende psychologen voor kinderen en volwassenen: Psygroep Noordelijke Maasvallei: http://www.psygroepnmv.nl/ Neem gerust contact op om je casus te bespreken en de mogelijkheden tot samenwerking.

 

Supervisie aan gedragswetenschappers in onderwijs en zorg

Supervisie in BIG-trajecten

dr. Anita Blonk verzorgt individuele supervisie in het kader van de post-doctorale opleidingen: Orthopedagen-Generalist in opleiding, Kinder & Jeugd psycholoog (Schoolpsycholoog) in opleiding, GZ-opleiding, en de herregistraties voor master-pedagogen en -psychologen (SKJ-trajecten).  Zij verzorgt veelal supervisie vanuit de werkvelden onderwijs en jeugdhulp. Daarnaast kan zij ook in een individueel samengesteld traject, bij jou aansluiten als supervisor. Je kunt jouw ambities, wensen en mogelijkheden in je post-academische leer-werktraject bespreken. 

Een supervisie-traject

Het supervisietraject voor de OG kan bijvoorbeeld als volgt worden samengesteld: In 18 sessies, eens in de twee tot 4 weken (part-time), komen de eigen leerthema's en de casuïstiek (volgens de richtlijnen van de opleiding) steeds aan bod (totaal 45 uur, 2.5 uur per keer). 
We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een uur. Als we beiden het idee hebben dat we de supervisie met elkaar aan willen gaan, maken we drie vervolgafspraken voor supervisie.
In het derde supervisiegesprek evalueren we de supervisie tot dan en beslissen we of we het supervisietraject doorzetten (klik-evaluatie). 
De supervisant verzorgt de agenda en verslaglegging; werkvormen worden ook door de supervisor ingebracht. Naast gesprekken over de ingebrachte thema's, worden ook spelvormen, een stevige wandeling door de natuur, en coaching met het paard ingezet. Anita Blonk kan, naar behoefte van de supervisant, de supervisie probleemgericht dan wel meer oplossingsgericht aanbieden. Ze is erkend supervisor vanuit de NVO en vanuit het NIP (K&J). Superviseren van de casuïstiek-verslaglegging, volgens de richtlijnen, is een specialisme van haar. 

De supervisie vanuit het NIP is vergelijkbaar, echter de ureneis en de casuistiek begeleiding zal iets anders worden vormgegeven. Ook kan zij supervisie voor de GZ-opleiding, SKJ (her)registratie verzorgen. 

Naschools aanbod voor supervisoren in het kader van de herregistratie

Ook verzorgt Anita Blonk voor (aankomende) supervisoren en werkbegeleiders van NVO en NIP een cursusaanbod via PAO Psychologie en Rino Zuid om o.a. de supervisie van hulpverleningscasuïstiek  te verstevigen, zowel binnen organisaties (incompany) als met open inschrijving.  

Mogelijkheden vanaf 2023

Anita verzorgt per jaar gemiddeld supervisie aan 5 individuele supervisanten. 

Vanaf september 2023 is er  weer (beperkt) ruimte in de agenda voor langlopende supervisie trajecten. Ben je geinteresseerd? Je kunt gerust al wel een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken, bijvoorbeeld als orientatie op je (tweede) supervisietraject. Een afspraak kan overdag of s'avonds.  

Kosten

De individuele supervisie kost 110 euro per uur supervisie (supervisie is BTW-vrij), dit is inclusief voorbereiding voor de besprekingen (feedback op reflectie- en casusverslagen) en supervisor-rapportages. 

Groepssupervisie  kost 145 euro per uur (kosten kun je verdelen over max. 3 personen).  Let op: Groepssupervisie vraagt meer uren dan 45 uur van de supervisant (zie richtlijnen beroepsverenigingen NIP en NVO). 

Contactinformatie

Voor het maken van een afspraak of informatie. Bel of mail met De Gagelhoeve.

Contact opnemen met de Gagelhoeve

Ervaringen

"Ik vind De Gagelhoeve een fijne veilige plek en ik ben erg tevreden over de aanpak van de coach."

"Wat me vooral is bevallen is het doen ipv praten. De terugkoppeling van de coach was to the point. En het gevoel dat zowel paard als coach er echt voor me zijn."

"Heerlijk zoals eenvoud iets kan brengen, geen moeilijke vragen en niet veel actie, maar wel veel materiaal om mee aan de slag te gaan.."

"Ik vond het een bijzondere ervaring en ontmoeting met het paard. De plek vond ik heel mooi, ook het "huisje/praktijk" was erg sfeervol."

" Het was verhelderend en soms confronterend voor ons team"

"Het heeft ons een eyeopener gegeven, hoe we ons bedrijf aantrekkelijker moeten maken voor klanten."

"Het was allemaal goed verzorgd voor ons team, dank daarvoor!"

 

 

Bekijk alle ervaringen Laat een review achter